DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS-Dikey Geçiş Sınavı > DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular
Anasayfa Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular DGS için öneriler,DGS netleri,DGS ile ilgili gelişmeler,DGS hakkında bilgiler bu bölümde.

Yanıtla

LinkBack Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-08, 20:36   #1
Üye

custo kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-02-07
İtibar Gücü: 92 custo Sanal Karizma İstemiyor
Çalışma sistemi, programı

Evinizde yada dersanede nasıl bir çalışma sistemi uyguluyorsunuz çalışma programınızı nasıl hazırlıyorsunuz, konuları dersleri hangi sıraya göre çalışıyorsunuz. Soru çözme sırasını nasıl ayarlıyorsunuz herkez kendi çalışma disiplinini yazsın arkadaşlar.
custo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-03-08, 21:00   #2
Aktif Üye

hayaTım:) kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 21-07-06
İtibar Gücü: 100 hayaTım:) Sanal Karizma İstemiyor
ben bugün başlııcam çalışmaya sistemimi yollarım
bu sitede download bölümünde çalışma programı var...

ben önce bilimsel olarak açıklanmış ; beynimizin günün hangi saatlerinde en verimli çalıştığını araştırdım. Buna göre derslerinize:
sabah 8 - 12 saatleri arası, 16-18 arası, 20-23 saatleri arası çalışın derim
ayrıca şu da çok önemli ki uyumadan önce yapacağımız ders tekrarı hafızamızda daha kalıcı oluyromuş
tabi bi de şu bir sayısal dersten sonra bir sözel ders çalışılmalıymış
şu da var, beynimizin en aktif olduğu zaman, uyandıktan 3 saat sonraki zamanmış
ayrıca uyku düzeni çok önemli, mesela :
Güneş doğmadan önceki 5 saat boyunca uyunmalı, eğer uyumuyorsan o aralıktan 2-3 saat mutlaka alınmalı, bu vücut hormonları uyanıklık veren hormonlar vs çok alakalı olduğu için, o günümüzü nasıl etkin geçirdiğimizi de etkiliyo zihinsel olarak
Ben ders çalışma programı yerine ona ortam hazırlama fikri verdim;iyi çalışmalar
Eski 19-03-08, 21:32   #3
***D€nİz***

deniz_006 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 11-06-07
İtibar Gücü: 87 deniz_006 Sanal Karizma İstemiyor
ders çalışma programı hazırlamak güzel ama uygulamak zor geliyo.mesela ben bi program hazırladım sabah 7 başlıyo 6 kalkıyorum kahvaltı falan diyene kadar 7 oluyor.bir kaç gün uyguladım ama sonra yine uymadım.nedense bazen öyle bir çalışmak istiyorum ki çalıştığımda gayet verimli oluyor.ama bazende kitap bile açmak istemiyorum.zor bir durum.
insan çalışmak için önce kendi hazır olmalı bence.neyse herkese iyi çalışmlar.bol şanslar.
deniz_006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-08, 00:38   #4
Üye

custo kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-02-07
İtibar Gücü: 92 custo Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
hayaTım:) tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
ben bugün başlııcam çalışmaya sistemimi yollarım
bu sitede download bölümünde çalışma programı var...

ben önce bilimsel olarak açıklanmış ; beynimizin günün hangi saatlerinde en verimli çalıştığını araştırdım. Buna göre derslerinize:
sabah 8 - 12 saatleri arası, 16-18 arası, 20-23 saatleri arası çalışın derim
ayrıca şu da çok önemli ki uyumadan önce yapacağımız ders tekrarı hafızamızda daha kalıcı oluyromuş
tabi bi de şu bir sayısal dersten sonra bir sözel ders çalışılmalıymış
şu da var, beynimizin en aktif olduğu zaman, uyandıktan 3 saat sonraki zamanmış
ayrıca uyku düzeni çok önemli, mesela :
Güneş doğmadan önceki 5 saat boyunca uyunmalı, eğer uyumuyorsan o aralıktan 2-3 saat mutlaka alınmalı, bu vücut hormonları uyanıklık veren hormonlar vs çok alakalı olduğu için, o günümüzü nasıl etkin geçirdiğimizi de etkiliyo zihinsel olarak
Ben ders çalışma programı yerine ona ortam hazırlama fikri verdim;iyi çalışmalar
çok güzel fikirler vermişsin teşekkürler bunu uygulucam saol

konu konu ilerliyorum mesele türkçeden a b c konularından 20 şer tane matematikten x y z konularından 20 şertane felan geometride takılıyorum şimdi geometriden formuşşerle ilgili bir takıntım var acaba formulu tam anladımmı kuralları kavradımmı kitabı kapatıyorum busefer aklım tekrar geometride kalıyor hadi tekrar yapim 1 eksiğim vardır diyorum kitabı açıyorum ya ben bunları biliyorum diyorum kapatınca tekrar aynı hisle yine geometriye dönüyorum fakat bugun baya baya soru çözerekte geometriyi bitirdim gibi sonra genel tekrar yapıp denemelere abanıcam ben birazda erken başladım çalışmaya. 6 ay önce felan kuruntuluyum biraz.
Ben 6 aydır dgs ye çalışan biri olarak şunu öneririm dgs kolay olduğu için konularla kafanızı karıştırmayın dgs düzeyinde çalışın öss düzeyinde değil öss çok fazla kafa karıştırır olabildiğince konuları, soruları, formullarıi, dgs düzeyinde çaılışın.
Konu konu ilerleryin en başta anlattığım yöntem iyi oluyor 20 şer 20 şer gidin mesela.

Bu mesaj en son " 20-03-08 " tarihinde saat 02:45 itibariyle DGSMAN tarafından düzenlenmiştir.... Neden: flood yasaktır.
custo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-08, 09:13   #5
hedefe sağlam adımlarla..

*berna* kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 17-03-07
İtibar Gücü: 92 *berna* daha yeni*berna* daha yeni
ben konuyu çalışıyorum ve onunla ilgili elimdeki bütün kitapların sorusunu çözüyorum.kitapları ayrı ayrı bitirmiyorum yani.ve bu çok önemli;yazarak çalışıyorum...özellikle geometride ve çarpanlara ayırma gibi kural gerektiren konularda bu şekilde çalışmak daha yararlı..çözdüğüm soru sayısı günde 150 yi buluyor.malesef hala türkçe çalışmıyorum.
Eski 20-03-08, 09:42   #6
"N" eee..:)

Giza Myra* kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 25-04-06
İtibar Gücü: 110 Giza Myra* daha yeniGiza Myra* daha yeniGiza Myra* daha yeniGiza Myra* daha yeni
hayatım boyunca sayısız program yaptım ve hiçbirine uymadım. en fazla 1 hafta dayanmışımdır.. öncelikle insan kendini terbiye etmeli kendisine laf geçirebilmeli. bende öyle birşey yok.. sanki içimde 2 ayrı insan var, biri çalış diyor biri başka şeyler yap diyor.. böyle acayip bi insanım işte. ben bile kendimden bıktım valla.. umarım siz uygulayabilirsiniz arkadaşlar, ben yandım siz yanmayın : )
Eski 20-03-08, 10:07   #7
ya sabır!!

yeke kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 21-12-06
İtibar Gücü: 96 yeke daha yeniyeke daha yeni
Dünyaca ünlü pazarlama otoritesi Seth Godin 'Dip' isminde, fiziksel olarak küçük, mesaj olarak büyük bir kitap yazmış. Dip, sürekli olarak içinde yer aldığımız bir eğriye verilen isim.
Godin, günlük yaşamımıza hakim olan bir şablon yakalamış. Hemen her alanda yaşadığımız bir sorunu çok açık bir şekilde ortaya koymuş. 1 milyon kişinin katıldığı ve sadece 20 bin kişinin kazanacağı bir sınav düşünelim. Sınav için hazırlanan bir milyon kişiden gerçekten hazırlananları diyelim ki günde 20 soru çözüyor. Giderek performansları iyileşiyor. 20 sorudan 30 soruya, 30 sorudan 40 soruya çıkıyorlar. Ancak 50 soruya ulaştıklarında artık zor gelmeye başlıyor. Daha az televizyon izlemek, daha az arkadaşlarla görüşmek ve daha çok çalışmak gerekiyor. Günde 50 soru yapma çabası acıtıyor ve artık günlük çözebildikleri soru miktarını azaltamıyorlar. 50 soru ve yukarısı aşılmaz bir uçuruma dönüşüyor. İşte sınava hazırlanan 1 milyon kişiden belki 998 bin kişi, bu uçurumdan yukarı bir türlü çıkamıyor. Ders çalışmanın getirdiği acıya dayanamıyorlar. Ancak 2 bin kişi kararlı davranıyor, giderek çözdükleri soru miktarını artırıyor. 50 sorudan 100 soruya, 100 sorudan 200 soruya, 200 sorudan 300'e doğru yükseliyor. Elbette günlük çözülen her soruyla oluşan fazladan yük artıyor, bir kısmı 300 soruyu çözmeyi sabitliyor ve bu seviyede kalıyor.
Çünkü o kadar çok soru çözmek beyin kaslarını acıtıyor. Bu arada sınavda ilk 50'ye aday olanlar kararlı bir şekilde devam ediyor ve beyin kasları isyan etse bile günde 700 soruyu görüyor. Bu da onlardan birini sınav şampiyonu yapıyor.

burda bahsettiğim konu sadece bi araştırma soru sayılarına takılmayın,olayın özünü yakalamaya çalışın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bu mesaj en son " 20-03-08 " tarihinde saat 23:32 itibariyle yeke tarafından düzenlenmiştir....
yeke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-08, 10:11   #8
hedefe sağlam adımlarla..

*berna* kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 17-03-07
İtibar Gücü: 92 *berna* daha yeni*berna* daha yeni
yeke bir an için günde 700 soru çözdüğümü düşündüm..korkunç bişey olurdu herhalde
Eski 20-03-08, 11:52   #9
Aktif Üye

esesli_asi kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 08-05-07
İtibar Gücü: 89 esesli_asi Sanal Karizma İstemiyor
Sitenin dowland bölümündeki çalişma programını bulamadım?
Eski 20-03-08, 12:48   #10
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 31-10-07
İtibar Gücü: 82 asıl Sanal Karizma İstemiyor
ya ben günde 180 soru çözsem yetcekk bence saçma 700 soru felan insanız sonuçta dimi
asıl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları