DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > MYO-Meslek Yüksek Okulları > MYO - Önlisans Bölümleri
Anasayfa Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

MYO - Önlisans Bölümleri Tüm Türkiye den sizinle aynı önlisans bölümünü okuyan öğrencilerle burada dgs,myo larla ilgili fikir paylaşımında bulunabilirsiniz.

Yanıtla

LinkBack (1) Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-11-06, 13:55   #1
Siteye Erişimi Yasaklanmıştır

Giriş Tarihi: 02-07-06
İtibar Gücü: 0 NoExit85 Sanal Karizma İstemiyor
Lightbulb Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Öğrencileri veya Mezunları Buraya

Evet arkadaşlar bu sitede sosyal bilimler mezunu bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zor.Bildiğiniz gibi Sosyal Bilimler mezunları diğer önlisans mezunlarına göre DGS de biraz daha şanslı.Geçiş yaptığımız alanlar;
1.Sosyal Hizmetler( sadece Hacettepe de var )
2.Sosyoloji
3.Halkla İlişkiler
4.Halkla İlişkiler ve Tanıtım

1,3 ve 4. alanlar için zorlansakta Sosyoloji ye çok rahat geçiş yapabiliyoruz.Öyleki EA 200 puan ile bile yerleşenler oldu geçen sene.Kesinlikle çok rahat ve kolay bir bölüm.Herkese tavsiye ederim.
NoExit85 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-11-06, 00:15   #2

yazıklar olsun kimse yok galiba nerde bu insanlar yaaaa sosyoloji isteyen yok muuuuuuuu?????
Eski 02-01-07, 16:28   #3
Üye

Giriş Tarihi: 02-01-07
İtibar Gücü: 0 kaybooldum Sanal Karizma İstemiyor
Abİ Ben Yazacam Bu Sene
kaybooldum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-07, 19:18   #4
SOSYOLOG ADAYI

s_saglam kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 10-01-07
İtibar Gücü: 95 s_saglam Sanal Karizma İstemiyor
merhabalar bende aö sosyal bilimler 2. sınıfım ve sosyolojiye geçiş yapmak istiyorum,şuan dgs ye çalışmıyorum çünkü öncelikle dersleri geçmem lazım,kalırsam dgs yi kazanmamın bi anlamı olmaz,geçen sene dgs ye girdim-başka bir bölüm için-aldığım ea puanı bütün sosyolojilere yetiyordu. amaaaa istanbul üniversitesi dgs de sosyoloji için kontejyan açmadığı için üzgünüm keşke bu yıl bi değişiklik yapıp açsalar. ne güzel olur di mi? hepimize başarılar.....
s_saglam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-07, 22:59   #5

hedef sosyoloji arkadaşlar bu sene sanırım sivas cumhuriyet üniversitesi de açacakmış
Eski 26-01-07, 19:24   #6
SOSYOLOG ADAYI

noexit85 sen mezun musun yoksa hala öğrenci misin?derslerden kalırım filan diye çok korkuyorumda,eğer mezunsan dersler hakkında neler söyleyebilirsin,gerçi ben daha kayıt yenilemelerden önce yardımcı kitap aldım ve başladım çalışmaya ama genede 'dikkat et' diyebileceğin bir durum varsa tavsiyelerini beklerim,sosyoloji okumayı çok istiyorum her şeyden çok istiyorum.....

ayrıca böyle bir forum açtığın için çok teşekkür ederim,bende arayıp duruyordum nerede bu sosyal bilimler mezunları diye,çok iyi olmuş ama koca sitede 3 kişiyiz neyse heralde daha gelen olur...
Eski 27-01-07, 02:03   #7
Üye

Giriş Tarihi: 25-01-07
İtibar Gücü: 94 ismaiLLL Sanal Karizma İstemiyor
Arkadaslar

heyyyyyyy arkadaslar saolun bu forum için bende bu yıl kaydoldum acaba dersler cok mu zor?ve yardımcı kitapların ne gb bir faydası olur tesekkürler ist/pendik
ismaiLLL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-01-07, 10:19   #8
SiTe KoRsAnI

Giriş Tarihi: 26-12-04
Blog Başlıkları: 12
İtibar Gücü: 127 dido Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
ismaiLLL tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
heyyyyyyy arkadaslar saolun bu forum için bende bu yıl kaydoldum acaba dersler cok mu zor?ve yardımcı kitapların ne gb bir faydası olur tesekkürler ist/pendik
vıse bıras kolay cunku toplam unıtenın yarısından sorumlusun visede.. fakat fınal biras sor cunku kıtabın tum unıtelerınden sorumlusun..ama calırsan gecmek o kadar sor deil ayrıca gecme notu 49.5 vızenın yusde 30 i fınalınde yusde 70 inın toplamı 49.5 olursa o dersı gecmıs sayılıosun.. ayrıca gecemedın derslerı bütünlemede sınavlarında verme ımkanın war..sana önerim aöf kıtablarının her unıte sonundakı soruları coz ve bi yardımcı kıtab edın...ben öle yapıoyorum..basarılar..

40 dk ders geç geç bitmiyo..10 dk tenefüs aşkımızı yaşamaya yetmiyo
dido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-01-07, 13:22   #9
SOSYOLOG ADAYI

Alıntı:
ismaiLLL tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
yardımcı kitap almanı kesinlikle tavsiye ediyorum,birebir aynı sorular çıkıyor sınavda çoğunlukla,vizede yarı üniteden sorumlu olduğumuz için finale göre işimiz daha kolay tabi,vize yüksek olursa finalde rahat edersin

yardımcı kitapla ilgili bir örnek vermek gerekirse 1. sınıf iktisada giriş dersini yardımcı kitaptaki soruları ezberleyerek geçtim,başka şansım yoktu çünkü okuyarak anlayamadım bende çareyi bunda buldum

çalışınca dersler zor değil,başarılar....
Eski 27-01-07, 23:11   #10

Wink

Alıntı:
s_saglam tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
noexit85 sen mezun musun yoksa hala öğrenci misin?derslerden kalırım filan diye çok korkuyorumda,eğer mezunsan dersler hakkında neler söyleyebilirsin,gerçi ben daha kayıt yenilemelerden önce yardımcı kitap aldım ve başladım çalışmaya ama genede 'dikkat et' diyebileceğin bir durum varsa tavsiyelerini beklerim,sosyoloji okumayı çok istiyorum her şeyden çok istiyorum.....

ayrıca böyle bir forum açtığın için çok teşekkür ederim,bende arayıp duruyordum nerede bu sosyal bilimler mezunları diye,çok iyi olmuş ama koca sitede 3 kişiyiz neyse heralde daha gelen olur...

Arkadaşlar Ben sosyal bilimler mezunuyum.İnanın okulu hiç takıntı yapmayın malum o yardımcı kaynaklara bakmanız yeterli.İnanın bana verilen aöf kitapları hala evimde ve gıcır gıcır duruyoo.Arkadaşlar inanın şu derslere bakın ;

Yurttaşlık ve Çevre Bilgisi
Antropoloj
Çağdaş Türk Edebiyatı
Siyaset Bilimi
Türk Dili
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Felsefe
Toplum ve İletişim

Burada bizi biraz zorlayacak dersler Siyaset Bilimi,Felsefe,Çağdaş Türk edebiyatı ( biraz ezber gerektiriyo) gerileri fasa fiso.Sınavlara sadece 2 hafta kala alıyodum elime yardımcı kaynağı sadece okuyup ünite sonundaki soruları çözdüm.İnanın büte bile kalmadım.Yalniz işini garanti isteyen arkadaşlar mutlaka ama mutlaka ders kitaplarına da bi göz atsınlar özellikle ünite sonu soruları mutlaka ama mutlaka çözsünler.Ayrıca sayımızın artmasından duyduğum mutluluğu belirtmek isterim.

Hedef SOSYOLOJİ !!!
Yanıtla

Bookmarks

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları